De Sweltsjes is de sportvereniging van Burdaard met een breed scala aan activiteiten, voor jong en oud, man en vrouw. Van peuter- en kleutergym tot 55+ gym, van jazzdance tot zumba. De vereniging maakt gebruik van de sportzaal in het fraaie nieuwe MFC Het Spectrum te Burdaard.

Voor de turn plus groep worden kinderen uitgenodigd die meer in huis hebben dan de gemiddelde gymnast. Hierbij gaat het niet alleen om lichamelijke kwaliteiten zoals lenigheid en kracht, maar ook om andere eigenschappen zoals bijvoorbeeld inzet, lef en doorzettingsvermogen. Dit is alles wordt getest in een proefperiode bij de selectie.

Elke training begint met een uitgebreide warming-up waarbij de spieren worden opgewarmd, losgemaakt en op spanning worden gebracht. Dit is een belangrijk onderdeel om blessures te voorkomen.
Tijdens de trainingen worden verschillende technieken herhaaldelijk uitgevoerd, met of zonder hulp, om ze onder de knie te krijgen en te verbeteren.

Aan het begin van elk seizoen wordt er een inschatting gemaakt van het verwachte niveau van de turnsters & turners. Op dit niveau worden ze ingeschreven voor de wedstrijden. Er vinden 1 of 2 plaatsingswedstrijden plaats in het rayon. De beste turnsters en turners van deze wedstrijd(en) stromen door naar de regionale finale waar wordt gestreden voor de Friese Titel.

Het turnen in Friesland kent een promotie- en een degradatieregeling. De promotieregeling voorkomt dat turnsters in een te laag niveau worden ingedeeld. Behaal je meer dan een bepaald aantal punten? Dan stroom je het jaar daarop door naar een hoger niveau.
Dit zelfde geldt ook voor de degradatieregeling; bij minder dan een bepaald aantal punten (dit kan zijn door een blessure) mag je neerstromen. Dit is echter niet verplicht.

Twitter updates

RSS not configured

Sponsors

  • Reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.net.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.